van Noremborgstraat 35    5212 NA Den Bosch         +31 (0) 6 283 13 569

Fotografisch werk 2003 - 2010

Niels Huneker is opgeleid als ontwerper/vormgever. Fotografie ziet hij als een manier van ontwerpen en vormgeven. Zijn werk als fotograaf richt zich vooral op product- en reportagefotografie; zo nu en dan zit er een bruiloft bij; af en toe wordt hij gevraagd voor toegepast werk, sportfotografie en in een enkel geval portretfotografie.

Wanneer zijn werk wordt bekeken, onderscheidt dit zich in geënsceneerde beelden en beelden die spontaner zijn ontstaan. In deze portfolio is deze scheiding aangehouden om de variatie in het werk te laten zien. De verdeling spontaan en geënsceneerd is terug te vinden in de twee delen waarin de portfolio is opgedeeld: FOUND en STAGED. De variatie in het werk markeert zich duidelijk, wanneer er binnen de twee richtingen - FOUND en STAGED - weer verdere onderverdelingen worden gemaakt.


FOUND ~ STAGED

In het deel FOUND vindt u een viertal series beelden die niet vooraf zijn ontworpen. In veel van de beelden wisten de onderwerpen niet dat ze gefotografeerd gingen worden. In de vier series: behaviour, still, blik en remark, laat ik zien wat mij opviel in allerlei dagelijkse situaties.

STAGED bestaat uit vier series die geheel of deels geënsceneerd zijn. De series bestaan uit beelden van geportretteerde personen, product- en kunstfotografie, tentoonstellingen en huwelijksfotografie. In deze series is vaak gebruik gemaakt van kunstlicht en de onderwerpen wisten dat ze gefotografeerd zouden worden.

Naar portfolio